Jong Talent

KHM St.-Pancratius vindt het belangrijk geregeld jonge getalenteerde musici de gelegenheid te bieden om zich te presenteren en podiumervaring op te doen. Hieronder vindt u een lijst van jonge musici die deel hebben uitgemaakt van onze concerten.

Floor Bosman

sopraan

Optreden tijdens het Florence Nightingale Concert op 29 mei 2022.

Sinds een aantal jaren heb ik zangles van operazangeres Janine Kitzen, Anna Barkoudarian en Rob Meijers. Met veel plezier treed ik op met verschillende harmonieën, orkesten en fanfares. Met veel trots kan ik zeggen dat ik 9 februari 2019 in Theater HUB Kerkrade mijn eigen Benefietconcert heb gegeven met geweldige medewerking van Jack Vinders, Martin Hurkens, Harmonie St. Gregorius Haanrade, CMK 1912, Enzo Kok, Veronique Meuffels, Rob Mennen en Janine Kitzen. Met velen van hen heb ik al eerder samen gezongen. Ik vind het erg leuk om mijn passie voor zingen met anderen te delen. Mijn wens is dan ook om in de toekomst nog heel veel te mogen optreden. Tot ziens! Floor

Wai Keung Liu

piano

Optreden tijdens het Florence Nightingale Concert op 18 mei 2017.

De 17-jarige pianist Wai Keung Liu, is de winnaar van het onlangs gehouden Limburgs Jeugd Piano Concours. Onderdeel van de hieraan verbonden prijs is een door ons koor aangeboden optreden tijdens het Florence Nightingale Concert. Dit concert wordt, zoals elders op deze website vermeld, op 18 mei van dit jaar in het Parkstadtheater in Heerlen gehouden.

Carmen Huppertz

saxofoon

Optreden tijdens het Florence Nightingale Concert op 18 mei 2017.

Carmen (17 jaar) komt uit een muzikale familie en begon op 6 –jarige leeftijd met saxofoon spelen. Zij is lid van Harmonie St. Agatha Eys en leerlinge van Dhr. Jacques Claessens. Zij speelt zowel sopraan als altsaxofoon. Zij studeert aan het Leeuwenborgh College in Maastricht en tegelijkertijd volgt zij nu saxofoonles bij hoofdvakdocent Dhr. Jean Pierre Cnoops als studente aan het junior conservatorium te Maastricht. 

En volgt ook nog privé saxofoonlessen bij dhr Jacques Claessens. Onlangs maakte ze met deze conservatoriumklas een concertreis naar Leipzig waar ze een optreden verzorgde in het befaamde Mendelsohnhaus. Carmen nam de afgelopen jaren deel aan diverse solistenconcoursen waarbij ze diverse prijzen in de wacht sleepte en meerdere malen beloond werd met lof der jury. Daarbij plaatste ze zich de afgelopen 5 jaar voor de Finale Jonge Solisten van de LBM waar ze met lof van de jury beloond werd en altijd bij de eerste 3 plaatsen eindigde. Ze won zelfs 3 keer een masterclass. Haar eigen orkest Harmonie St.Agatha Eys biedt haar een prachtig podium waar ze als jonge soliste meerdere malen mocht optreden op het jaarlijkse galaconcert. Naast het fanatiek bespelen van haar saxofoon, volgt ze zangles bij een hoofdvakdocent van het Maastrichts conservatorium. Enige tijd geleden speelde ze met het orkest van André Rieu tijdens een televisie-programma in het kader van een inzamelingsactie voor KIKA, de stichting voor Kinderen Kankervrij. Afgelopen jaar speelde ze een solostuk tijdens een televiesie-optreden van het programma LEF waarbij ze begeleid werd door 5 musici van de Philharmonie Zuid Nederland. In Juli 2016 was ze als solist te gast bij het Limburgs Fanfare Orkest tijdens hun galaconcert “The Challange”. Als lid van de talentenklas van het conservatorium Maastricht staat ze als solist regelmatig op het podium van befaamde concertzalen in Nederland. In het najaar van 2017 is ze als solist te horen bij het voormalig militair orkest “de Limburgse jagers” tijdens hun tour door Limburg . 

Cedric Honings

gitaar

Optreden tijdens het Florence Nightingale Concert op 10 mei 2016.

Cedric (1999) begon als negenjarige met notenleer aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Een jaar later krijgt hij zijn eerste gitaarlessen van Tom Van den Eynde en vanaf zijn elfde volgt hij gitaarlessen bij Karel Ooms. Sinds die eerste gitaarlessen legde hij een indrukwekkend muzikaal concours af langs tal van concerten en behaalde hij verschillende prestigieuze prijzen. 

Zijn progressie wordt duidelijk als hij tijdens het Prinses Christina Concours te Maastricht in 2012 met een aanmoedigingsprijs naar huis gaat, in 2013 een eervolle vermelding in de wacht sleept om dan in 2014 zowel de eerste prijs als de publieksprijs van deze wedstrijd te winnen. In 2013 wint hij de “Nationale Wedstrijd Nicolas Alfonso” tijdens het Brussels International Guitar Festival (BigFest). Hierdoor mocht hij in 2014 als laureaat optreden tijdens het openingsconcert van dit festival. In 2014 wint hij de eerste prijs op het Antwerpen Gitaarfestival. Dankzij deze prestatie mocht hij het Antwerpen Gitaarfestival 2015 openen als laureaat. Cedric heeft een imposante lijst van masterclasses op zijn naam staan; bij o.a. Jan Depreter, Hugues Navez, Carlo Marchione, Fernando Espi, Antigoni Goni en Paul Monballieu. Tijdens zijn deelnames aan de Rotenburger Gitarrenwoche in 2014 en 2015 volgde hij masterclasses bij Raphaëlla Smits, Adrien Brogna, Hans Wilhelm Kaufmann, Hans- Werner Huppertz en Thomas Müller-Pering. Sinds september 2014 volgt hij ook gitaarlessen aan het conservatorium van Maastricht in de Jong Talentklas bij Roman Krejci. Aan de Kunstacademie Noord-Limburg volgt hij bovendien piano, slagwerk, samenspel slagwerk, algemene muziektheorie en algemene muzikale vorming. Cedric trad als solist op tijdens de dag van de genomineerden in Den Haag, in CC Deurne te Antwerpen, in de Espace Magh te Brussel, in de Nieuwe Kerk in Den Haag, in Rotenburg (Duitsland) tijdens de Rotenburger Gitarrenwoche en met het strijkorkest Ponticello o.l.v. Vera Baliko van de Kunstacademie Noord-Limburg in Italië en Luxemburg. In 2015 nam Cedric zijn eerste CD in Londen op. De internationale gerenommeerde gitarist en componist Roland Chadwick uit Engeland vertrouwde zijn nieuw muziekstuk “Tiny Wooden Gods” aan Cedric toe. Het muziekstuk bestaat uit 8 delen. De CD zal in Engeland en België worden voorgesteld.

Enzo Kok

viool 

Optreden tijdens het Florence Nightingale Concert op 10 mei 2016. 
Eerder optreden tijdens het kerstconcert van het KHM St.-Pancratius op zondag 13 december 2015 in de Pancratiuskerk te Heerlen.

Enzo is 13 jaar en woont in Kerkrade. Op zijn 6e verjaardag kreeg hij zijn eerste les van Ingrid Holleman. Ingrid bereidt hem nu voor op de volgende stap in zijn opleiding, een stap die hem dichter bij zijn droom brengt: het conservatorium in Den Haag! In het afgelopen jaar bereikte Enzo de finale van het bekende TV-programma Superkids van RTL4. 

Als violist wist hij met zijn vertolkingen van Meditation, He’s A Pirate en Schindler’s List niet alleen de harten van de jury, maar ook van veel mensen in het land te stelen. Hij kreeg zelfs een uitnodiging van André Rieu om samen met zijn orkest op te treden tijdens een van zijn concerten in Maastricht. Sinds zijn Superkids avontuur staat Enzo wekelijks op de bühne. Zo trad hij meerdere keren op met Martin Hurkens en Jack Vinders. Zijn facebookpagina telt al bijna 2000 volgers en zijn youtube filmpjes zijn al tienduizenden keren bekeken. Deze maand zal Enzo optreden in het TV-programma Kerst met de Zandtovenaar dat tijdens de kerstdagen op NPO 3 wordt uitgezonden.

Susan Buve

sopraan 

Optreden tijdens het kerstconcert van het KHM St.-Pancratius op zondag 13 december 2015 in de Pancratiuskerk te Heerlen.

Susan is 20 jaar en sinds kort van Heerlen naar Maastricht verhuisd waar ze in haar eerste jaar van het conservatorium Solozang Klassiek studeert. Haar hoofdvak-docent is Axel Everaert. Naast het conservatorium bezoekt ze elke zaterdag de Fontys Hoge School voor de Kunsten om zich nog meer te verdiepen in klassieke zang, muziek en theater. 

Voordat ze op het conservatorium werd toegelaten volgde ze gedurende een jaar de Voorbereidende Klas op de muziekschool in Heerlen. Hier kreeg ze zanglessen van Elly Stalmeijer. Dat was tevens het eerste jaar dat Susan in aanraking kwam met klassieke zang. Daarvoor had ze een jaar musical gezongen en de vooropleiding musicALLfactory in Tilburg gedaan. De opleiding bevalt haar heel goed en ze gaat dan ook elke dag met veel gedrevenheid en passie voor het vak naar school.

Saskia Schijns

viool 

Optreden tijdens het Florence Nightingale Concert op dinsdag 12 mei 2015 in Theater Heerlen (Parkstad Limburg Theaters).

Saskia begint in 2001 met vioollessen bij Mia Beckers op Kumulus in Maastricht. Vanaf 2008 volgt ze aan het Conservatorium Maastricht de Voorbereidende Klas Conservatorium. In 2011 behaalt zij haar Vwo-diploma aan het Porta Mosana College te Maastricht waarna de weg vrij is naar een voltijds muziekopleiding. In vervolg op de Vooropleiding Conservatorium Maastricht, waarmee ze in 2011 startte en waar ze vioollessen kreeg van Maarten Veeze, wordt Saskia in 2012 volwaardig student aan het conservatorium met als hoofdvak viool bij P. Jasiurkowski en R. Szreder. 

Naast haar studie doet ze praktijkervaring op als stagiaire viooldocente bij Kumulus Maastricht. Ook geeft ze privé- en groepslessen viool en theorie. Tijdens de Orlando Samenspeldagen in Heerlen geeft ze kamermuzieklessen. 

Vanaf 2011 speelt Saskia, als aanvoerdster van de tweede violen, in het Limburgs Jeugd Symfonieorkest ‘Amikejo’ dat onder leiding staat van Jussi Jaatinen. In 2013 wordt ze concertmeester van dit jeugdorkest.

De periode 2013 tot heden toont een indrukwekkende lijst van orkesten en projecten in binnen- en buitenland waarmee Saskia heeft samengewerkt. Voorbeelden hiervan zijn concerten met het Nationaal Jeugdorkest o.a. het 5 mei-concert op de Amstel o.l.v. Clark Rundell, een tour door China met het Frascati Symphonic Leuven, deOrkestacademie (deFilharmonie Antwerpen) o.l.v. Philippe Herreweghe, en meer. (mei 2015)

Krisztián Egyed

tenor

Optreden tijdens gezamenlijk concert op 18 april 2015 van het KHM St.-Pancratius en het Groot Mannenkoor Zwolle in de Pancratiuskerk te Heerlen.

Krisztián Egyed, geboren in Veszprém (Hongarije), begon met muzieklessen in de plaats Litér toen hij zeven jaar oud was. Hij kreeg fluitles en solfège (het leren lezen van het notenschrift), later kreeg hij nog een jaar klarinetonderwijs. In 2007 vervolgde hij zijn muziekstudie, maar in plaats van fluit of klarinet, begon hij met zanglessen bij Mónika Hégelyné Kóródi. 

In 2009, nadat hij was geslaagd voor de middelbare school, werd hij toegelaten tot het Conservatorium Ernő Dohnányi waar hij twee jaar lang studeerde bij Mária Veres Györgyné Petrőcz. In 2011 werd hij toegelaten tot de faculteit voor muziek en beeldende kunsten van de universiteit van Pécs waar hij solozang studeerde bij Andrea Meláth. In 2012 verhuisde hij van Pécs naar Budapest waar hij zijn studie vervolgde aan de Franz Liszt Muziekacademie onder de vleugels van Andrea Meláth. Hier behaalde hij in juni 2014 zijn bachelor. Tijdens zijn studieperiode in Budapest deed Krisztián al de nodige ervaring op als lid van een operakoor en als solist in opera’s zoals Julius Caesar van G.F. Händel. In het voorjaar van 2012 nam hij bovendien deel aan masterclasses van het Crescendo Summer Institute hetgeen resulteerde in een uitvoering van Purcell’s opera Dido en Aeneas waarin hij de rol van Aeneas vertolkte. Een jaar later, eveneens geïnitieerd vanuit het Crescendo Summer Institute, zong hij de rol van Masetto in de opera Don Giovanni van W.A. Mozart. Verder ondernam Krisztián een aantal studiereizen die hem onder meer naar China en Japan voerden. In september 2014 werd Krisztián Egyed toegelaten tot het Conservatorium in Maastricht waar hij zijn zangopleiding vervolgde bij Yvonne Schiffelers. (apr 2015)

Youp Schyns

piano

Optreden tijdens gezamenlijk concert op 18 april 2015 van het KHM St.-Pancratius en het Groot Mannenkoor Zwolle in de Pancratiuskerk te Heerlen.

Youp Schyns (2002) begint op bijna 6-jarige leeftijd met pianoles. In 2012 wordt hij toegelaten tot de ‘Jong Talentenklas Conservatorium Maastricht’. Vanaf die tijd volgt hij wekelijks pianoles bij Alejandro Serena Llinares en theorieles bij Rik Bastiaens. Op 10-jarige leeftijd krijgt hij een eervolle vermelding na deelname aan het regionale Prinses Christina Concours. Een jaar later bereikt Youp de halve finale van het Steinway-Concours in Alkmaar in de categorie 11 tot en met 13 jaar. 

Vanaf dat jaar beginnen ook zijn pianolessen bij Tonie Ehlen, emeritus hoofdvakdocent aan het Conservatorium te Maastricht. Op twaalf jarige leeftijd wint hij de 1ste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 12 t/m 14 jaar. Tijdens deze finale speelt hij ‘Neun Variationen über ein Menuett von Duport’ van Mozart. Youp krijgt ook de ‘Concertprijs Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo’ (solistisch optreden), de ‘Laureatenprijs’ (wisseltrofee) en de ‘Dag van de Genomineerden Prijs’ (genomineerd om deel te nemen aan de nationale halve finale van het PCC in den Haag). Youp zit op het gymnasium van het Bernardinuscollege te Heerlen. Piano spelen is zijn lust en zijn leven en hij wil erg graag professioneel concertpianist worden. Momenteel speelt hij op een Yamaha vleugel en geniet ervan Mozart te spelen. (apr 2015) 

Miriam Klein

sopraan

Optreden tijdens Concert Klassieke Zomer Parkstad op 22 juni 2014 met KHM St.-Pancratius en Harmonie Concordia uit Treebeek.

Miriam Klein (1991) is geboren en getogen in de Eifel in West-Duitsland. Op twaalfjarige leeftijd begon ze met zangles bij Francisca Beaumont. Omdat de diepe innerlijke drang om zich muzikaal artistiek te uiten alsmaar sterker werd besloot ze om, na het behalen van haar middelbare school diploma in 2010, professioneel musicus te worden. 

Sindsdien studeert ze bij Yvonne Schiffelers aan het Maastrichts Conservatorium klassieke zang met als hoofdvak opera. In oktober 2013 nam ze deel aan een uitwisseling met de ‘Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart’ . Daar studeerde ze een semester bij Turid Karlsen en speelde ze in februari 2014 in Zemlinskys opera ‘De dwerg’ de rol van de tweede speelgenote. Tijdens haar studie interpreteerde ze de rol van het zandmannetje in de sprookjesopera ‘Hänsel und Gretel’ en werkte ze als koorlid mee aan een Opera Zuid productie van ‘Die Zauberflöte’. Daarbij werd ze nog voor veel optredens geëngageerd, onder andere door het ensemble ‘Chez La Main’. In 2012 werkte ze als soliste mee aan het project „Mozartiana“ onder leiding van Jan Ezendam. In de zomer van 2013 ontving ze een studiebeurs die haar in staat stelde deel te nemen aan de masterclass ‘In Canto Tignano’, waar ze bij regisseur Paul Curran en sopraan Nicola Beller Carbone zang en scenisch muzikaal onderwijs volgde.